Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Plan Nederland – Nikki naar Ghana

Back

Winnaar Perfecte Beat Award 2011 (Beste jongeren campagne)

In opdracht van

Plan Nederland – Because i’m a Girl

Concept

Nikki met Plan NL naar Ghana

Campagne

Plan Nederland is een internationale kinderrechten organisatie die zich inzet om onder de Nederlandse jongeren een mondiaal bewustzijn te creëren. Zo probeert Plan onder andere de jonge meiden van goSupermodel.nl kennis te geven over de situatie van leeftijdsgenoten wereldwijd en met name in ontwikkelingslanden. Samen met Plan heeft Red Chocolate er voor gekozen om het leven van een leeftijdsgenoot in Ghana te tonen door de ogen van een Nederlands tienermeisje. De meiden van goSupermodel.nl werden uitgedaagd om een brief te schrijven aan een 15-jarig Ghanees meisje, Abigail genaamd. In de brief, die in het Engels geschreven moest worden, gingen de meiden in op de verschillen in het leven van een meisje in Nederland en in Ghana. Hierdoor ontstond er bewustwording onder de Nederlandse tienermeiden, over het leven in een ontwikkelingsland en over de algemene situatie van Ghana.

Resultaten

In twee weken tijd kwamen er 1.586 juweeltjes van brieven binnen. Middels stemrondes hebben de leden van de goSupermodelcommunity zelf besloten dat Nikki, een 16-jarig goSupermodelmeisje, naar Ghana mocht. Op goSupermodel deed Nikki middels dagelijkse updates met video- en fotomateriaal, onder andere samen met Abigail, verslag van haar reis en belevenissen voor de 500.000 maandelijkse bezoeksters van goSupermodel.nl. De goSupermodelleden volgden de updates van Nikki met veel interesse en konden middels comments reageren en vragen stellen.

Na terugkomst van Nikki in Nederland is er een grote chat georganiseerd waarbij de leden van goSupermodel.nl direct vragen konden stellen aan Nikki over Abigail en hun belevenissen in Ghana. Deze chat werd door 5.131 meiden real time gevolgd.